Maruja Alfaro

ACTRIU


Sexo: Actriz

Año de nacimiento: 1930

Altura: 165

Peso: 30

Color ojos: Azules

Profesión: Actor/Actriu


CCV

EXPERIENCIA PROFESIONAL:

Teatre

Amb la Companyia Zanoguera-Alfaro ha representat obres diverses com La s’en duen a les quatre, de Joan Vilacasas, Cavallet quant eres jove, de Joan Mas, Alegria de conill, de Joan Mas, Tot va com una seda, de Joan Mas, S’es tres lluciferes, de Joan Mas, Allò que tal vegada s’esdevingué, de Joan Oliver – Pere Quart o S’es Rondalles Mallorquines, enregistrament de 24 cassettes i discos per Segell Blau, amb la col·laboració del músic Joan Bibiloni.

Com a papers més destacats els de: Avia, a Cavallet quan eres jove, Xima, a Es na Xima Xema?, Dona, a Una lluna per un bord (Buenos Aires ), Mrs. Quikly, a Les alegres casades de Windsor, Dona Obdúlia, a Mort de Dama, Brígida, a Don Juan Tenório, Augusta Brachnell, a La importància d’ésser Frank o Montse, a Majòrica 81 i Balearicus 96 de Cia. Xesc Fortez, El Rei Pepet, de Pere capellà i La mort de Vassili Karkov, de Pere Fullana.

Sarsueles

Ha interpretat papers de “característica” als següents muntatges: Los Claveles, La Reina Mora, Katiuska, La Dolorosa, Gigantes y Cabezudos, Doña Francisquita, Los Gavilanes i Ai Quaquin, Que has vengut de prim!.


FORMACIÓN ARTÍSTICA:

S’inicià en el teatre al 1947 i va ser membre co-fundadora de les companyies Agrupació Bellver, Grup Assistència Palmesana ( Actriu, directora d’escena i escenògrafa ) i de la Companyia Zanoguera-Alfaro (des de 1982 ), creada juntament amb el seu marit, el productor Antoni Zanoguera, de la qual és primera actriu.

També ha format part de la Companyia Majòrica, Illa d’Or i Marcos Redondo i ha treballat amb Xesc Forteza, Teatro de Buenos Aires, Turmeda Teatre, Iguana Teatre i la Fundació Teatre Principal de Palma.

Ha fet col·laboracions en cinema, Ràdio i Televisió i l’Enregistrament de Ses Rondaies Mallorquines, amb la CompanyiaZanoguera-Alfaro.

Ha realitzat diversos cursos amb Albert Boadella, Leona di Marc, Günter Heft, Marcos Portnoy i Ramon Fonrserè.

El 28 de febrer de l’any 2001 li fou atorgat el premi RAMON LLULL de les ARTS i ha guanyat el 1er. Premi de Creació Literària per a Persones Majors (premi atorgat pel Consell de Mallorca i l’Institut d’Estudis Baleàrics) amb la seva novel·la Nits perdudes.2023© AAAPIB - Tots els drets reservats || Politica de Privacitat - Avis legal - Cookies || disseny web:javiertubert.es